Gènere dramàtic


El gènere literari és la principal porta d’entrada a la lectura, activitat de donar significat a un text basant-se en unes preguntes o hipòtesis que es plantegen al principi del mateix. Parteix de convencions formals, temàtiques... i per tant les característiques que l’han anat fent passen a ser expectatives per al lector i l’ajuden a entendre el text.  Concretament el gènere dramàtic  és el que representa un episodi protagonitzat per diferents personatges que s'expressen a través del diàleg i accions dramàtiques. Té el seu origen a l’Antiga Grècia, on es feien representacions de culte al deu Dionisos.
Es correspon amb qualsevol creació literària on l’autor/dramaturg desenvolupa un esdeveniment en un o diferents episodis. A l’Educació Primària, no ha tingut fort relleu, és a dir, es tracta d’uns dels gèneres menys estudiats pels xiquets.
No obstant això, s’ha de destacar que en moltes escoles els docent intenten apropar aquest gènere a l’alumnat, organitzant excursions a teatres per tal de que, d’eixa manera, els xiquets comencen a apreciar, i, al mateix temps, a valorar obres tan famoses com; La caputxeta vermella, Romeo i Julieta de Willian Shakespeare, o Peter pan de James Matthew Barrie.

 I, a més, en algunes classes es realitzen activitats teatrals de representació, que obliguen a l’alumnat a crear un diàleg per a, posteriorment, representar-ho.  És una forma de desenvolupar la competència literària, ja que els alumnes poden posar-se en el paper dels personatges, milloren la memorització i expressió corporal, etc.


Comentarios

Entradas populares de este blog

RONDALLA: I QUEIXALETS TAMBÉ!

P18, Ressenya LIJ escrita de la lectura LIJ

P. 20 Ressenya LIJ escrita de lectura lliure LIJ segons criteris